SUPPILOVAHVERO-NOKKOSMUNAKAS 3 kananmunaa puolikas sipuli hienonnettuna n. 1 rkl kuivattua nokkosta hienoksi murusteltuna n. 1 rkl kuivattuja suppilovahveroita hienoksi murusteltuna 1 rkl maitoa tai vettä (juustoraastetta) mustapippuria timjamia suolaa (oliivi)öljyä paistamiseen Kuullota sipuli. Vispaa muut ainekset ja kaada pannulle sipulien päälle. HOx! Laita munakastaikina kuumalle pannulle! LINSSIKEITTO, vegaaninen 2 valkopipulin kynttä pieneksi pilkottuna tuoretta chiliä maun mukaan pieneksi pilkottuna 1 sipuli pieneksi pilkottuna 1 iso porkkana raastettuna pala juuriselleriä raastettuna puolikas punainen paprika pieneksi pilkottuna 2 dl punaisia linssejä 500 g paseerattua tomaattia tölkillinen kookosmaitoa mausteet: (yrtti)suola, mustapippuri, paprikajauhe, curry, currytahna oliivi- tai kookosöljyä Kuullota vihannekset ja mausteet öljyssä, lisää säilyketomaatti ja kookosmaito, lisää lopuksi huuhdotut linssit. Hauduta kypsäksi. KIKHERNECURRY 1 sipuli pieneksi pilkottuna 1 valkosipulin kynsi pieneksi pilkottuna tuoretta chiliä pieneksi pilkottuna 1 prk (300g) kikherneitä 400 g maustamatonta turkkilaista jugurttia kirsikkatomaatteja currya kanelitanko juustokuminaa inkivääriä currytahnaa suolaa tuoretta korianteria oliiviöljyä Kuullota pannulla sipulit öljyn ja mausteiden kanssa. Lisää valutetut kikherneet ja jugurttia. Jätä osa jugurtista lisättäväksi myöhemmin siltä varalta, että jugurtti juoksuttuu kuumennuksen aikana. Anna hautua ja lisää puolitetut kirsikkatomaatit. Säädä currytahnalla ruoka oman suusi mukaiseksi. Lisää tuoretta korianteria. (Koristele ennen tarjoilua tuoreella korianterilla.) Tarjoa riisin kanssa. Kokeile myös esim kvinoan kanssa! PUNAJUURI-AURAJUUSTOPIHVIT 2 suurta punajuurta 1 sipuli 1 porkkana pala juuriselleriä 2 munaa aurajuustoa murusteltuna suolaa mustapippuria timjamia paistamiseen (oliivi)öljyä Raasta juurekset ohueksi raasteeksi. Purista ylimääräinen neste pois siivilässä. Neste irtoaa paremmin, kun ripottelet raasteen päälle hieman suolaa. (Voit käyttää nesteen esim keittoihin tai smoothieen.) Pilko sipuli erittäin pieniksi kuutioksi. Sekoita kaikki ainekset. Paista pannulla pikkulättysiksi ja laita uuniin jälkikypsymään (200 astetta n 15 min).